Pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid

Pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid

17 oktober 2022

Langdurig ziek zijn of arbeidsongeschikt zijn kan invloed hebben op uw pensioenopbouw. Bent u benieuwd of u recht heeft op premievrije pensioenopbouw vanwege arbeidsongeschiktheid? Neem contact met ons op en wij geven graag een toelichting.

In de jaren ’90 kenden veel pensioenregelingen goede dekkingen in geval van arbeidsongeschiktheid. Als je in die tijd in de WAO terechtkwam, kon je vaak terugvallen op je pensioenfonds voor zowel een aanvulling op je inkomen als voor premievrije pensioenopbouw vanwege arbeidsongeschiktheid.

Nu is een aanvulling op je inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid een unicum binnen de pensioenwereld. Dit kom je bijna niet meer tegen. Veel pensioenregelingen kennen wel nog premievrije pensioenopbouw vanwege arbeidsongeschiktheid. Dit houdt in dat -indien je in de WIA terechtkomt en voor de mate waarin je in de WIA terechtkomt- jouw pensioenopbouw wordt voortgezet zonder dat jij of jouw werkgever daarvoor nog premie betalen. Qua pensioenopbouw is dit dus over het algemeen goed geregeld. Maar voor je actueel inkomen dus niet. Je valt terug in inkomen op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt (in de WIA belandt) en dat wordt meestal niet meer aangevuld vanuit jouw pensioenregeling.

Wil je weten hoe het zit bij jouw pensioenregeling? Neem dan contact op met Kleijkers Pensioenen en Hypotheken.

Meer weten over dit onderwerp?

Wellicht is onderstaand artikel ook interessant voor u:

Patrick Kleijkers

Patrick
Kleijkers

Annet Kleijkers

Annet
Kleijkers