Kun je een tuinrenovatie meefinancieren via je hypotheek?

Kun je een tuinrenovatie meefinancieren via je hypotheek?

14 juni 2023

Regelmatig krijgen wij de vraag: kan ik of kunnen wij de tuinrenovatie meefinancieren in mijn of onze hypotheek? Het antwoord is ja, tot op zekere hoogte wel. Wanneer dan niet, zul je je dan afvragen. Verplaatsbaar tuinmeubilair is geen onroerend goed en dus in principe niet met een hypotheek te financieren. Althans niet als je de betaalde hypotheekrente wilt aftrekken bij de belastingaangifte.

Maar verder is een tuinrenovatie wel financierbaar met een hypotheek. Denk hierbij onder andere aan de bestrating, de erfafscheiding en het arbeidsloon. Het voordeel van een hypotheek ten opzichte van een gewone lening is dat de rente een stuk lager is. Bovendien is de hypotheekrente dus aftrekbaar, omdat de tuinaanleg onder verbetering van de woning valt.

Er moet natuurlijk wel voldoende ruimte zijn om extra hypotheek op te nemen. Dat betekent dat de waarde van de woning na de tuinrenovatie voldoende moet zijn om extra hypotheek op te kunnen nemen.

Meestal zal de bank de kosten van de tuinrenovatie in een bouwdepot onderbrengen. Dat betekent dat je door middel van facturen moet aantonen dat je het geld inderdaad gebruikt voor de tuinrenovatie.

Wil je weten of jouw tuinrenovatie meegefinancierd kan worden in jouw hypotheek? Maak dan een afspraak met Kleijkers Pensioenen en Hypotheken.

Meer weten over dit onderwerp?

Wellicht is onderstaand artikel ook interessant voor u:

Patrick Kleijkers

Patrick
Kleijkers

Annet Kleijkers

Annet
Kleijkers